Harry Koene

Mijn foto
Netherlands
Fietsfreak, mooi-weer fietser. Liefst bergop, maar op vlakke beter. Zelfbenoemd EPO-kenner

zaterdag 13 oktober 2012

Wie volgt?

Wie zullen er nog meer voor de bijl gaan? De meeste wielrenners die ooit iets met Armstrong en/of USPS te maken hebben gehad zijn gepakt of hebben meer of minder vrijwillig bekend. Het 200 pagina's tellende rapport van USADA leest als een detective, het is niet eens slecht geschreven.

Wie zullen volgen?

1. Michael Boogerd? De laatste der mohikanen. Hij houdt hardnekkig nog vol bij Rabobank nooit doping te hebben gebruikt of te hebben gezien, maar realiseert zich onvoldoende dat hij met die stellingname ofwel een idioot ofwel een leugenaar is. Hij reed mee met de besten in de hoogtijdagen van de EPO-revolutie. Boogerd werd bovendien genoemd als regelmatige klant van HumanPlasma in Wenen. Waarom vraagt niemand hem of hij zich niet de morele winnaar voelt van alle LBLs en AGRs waarin hij werd verslagen door dopers? Ik zou me ernstig bedrogen voelen. Waarom protesteert Boogerd niet zelf bij de UCI? Zijn frustratie over zijn kleine aantal overwinningen kan hij meestal niet verhullen.

2. Rabo-wielerploeg. Ik ben benieuwd wat de Rabobank gaat doen. Hun geduld moet toch zo langzamerhand opraken. Knebel bedoelt het waarschijnlijk goed, maar hij moet er een punthoofd van krijgen. Levi Leipheimer sprak van een door de ploeg georganiseerd dopingsysteem.  Luis Leon Sanchez beweerde een paar dagen geleden ook met Ferrari te hebben gewerkt, maar nooit doping te hebben gezien of gebruikt. Niemand gelooft toch nog dat al die renners Ferrari opzochten voor zijn fantastische trainingsschema's? Zal ploegleider Erik Dekker eindelijk bekennen dat zijn hematocriet van 0.52 voor het WK in Verona niet veroorzaakt werd door de stuwband?

3. Juan Jose Cobo. Ik denk dat hij de dans zal ontspringen. Klein bier. Iedereen lijkt de lachwekkende oprisping waarmee hij de Vuelta van 2011 won te zijn vergeten.

4. Harm Kuipers. Harm maakte zichzelf volslagen belachelijk tijdens de Avondetappe van 16 juli 2012.  Toen al een volstrekt onzinnig commentaar op de bloedwaarden van Armstrong (die door de USADA als bewijs a charge werden gebruikt), maar met de openbaringen van de afgelopen week zijn daar een paar dimensies aan toegevoegd.

5. Het gele polsbandje. Heeft Mart Smeets het al afgedaan? Of komt-ie met een kletskoekverhaal dat het Livestrong-bandje voor iets heel anders staat dan Armstrong? Kennelijk niet wetende dat slechts een fractie van alle Livestrong-opbrengsten naar kankeronderzoek ging (na 2004 accepteert de stichting in het geheel geen onderzoeksaanvragen meer).

Armstrong is ondertussen niet klaar. SCA wil de miljoenen terug die ze uitkeerde nadat Armstrong vijf keer de Tour won en de Sunday Times wil het geld terug dat het moest besteden aan de schikking nadat Armstrong de krant aanklaagde wegens smaad.

Het is nog lang niet gedaan...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten