Harry Koene

Mijn foto
Netherlands
Fietsfreak, mooi-weer fietser. Liefst bergop, maar op vlakke beter. Zelfbenoemd EPO-kenner

donderdag 12 juli 2012

It's all preparation and focus

Wiggins rijdt hard deze Tour. Heel hard. Met zijn Cobo-pielverzetje en hulp van zijn Sky-team wordt het hele peloton over de knie gelegd. Die gekke Nibali waagde het om in de afdaling van de Grand Colombier aan te vallen en kon rekenen op een vernietigende blik van Bad Bradley. Waar haalde hij de gore moed vandaan?

Uiteraard krijgt Wiggins de vraag waar zijn ongekende progressie en die van zijn team door veroorzaakt worden. Hij antwoordt onder protest en is van mening dat wantrouwen niet gerechtvaardigd is. Zijn antwoorden zijn tamelijk voorspelbaar, maar toch zeer geestig zouden ze zo bedoeld zijn.

1. We hebben ons goed voorbereid
2. We zijn goed voorbereid
3. We benaderen het wielrennen zo wetenschappelijk mogelijk
4. We hebben alle etappes verkend
5. We hebben focus
6. We zijn afgevallen

Volgens hem ligt het dus samengevat aan voorbereiding en aan focus. Mmm. Wat zouden Evans en Nibali daarvan vinden? Het gewicht is een goed punt. Hoe lichter je bent, hoe harder je omhoog kan fietsen. Dat begrijp ik zelfs. Wiggins en Froome lijken inderdaad veel magerder dan de concurrentie. Iedereen weet echter dat teveel vermageren ten koste gaat van spierkracht. Een vetpercentage beneden de 4% is contraproductief in dit verband. Hoe zou je nog verder kunnen vermageren zonder verlies van spierkracht?

Benodigdheden:
1. Bijvoorbeeld TB500: geeft bij muizen een toename van spierkracht/uithoudingsvermogen van 20-30%.
2. Veel geld: het spul is verschrikkelijk duur
3. Een dokter die als motto hanteert: "Avontuur bestaat nog". Laten we zeggen, een type Geert Leinders.

Van de benodigde ingrediƫnten heeft de Sky-ploeg er in ieder geval 2... Voor het eerste ingrediƫnt gaat u naar www.tb500.com. Bij de advertentietekst staat: "... completely free of any banned substance". Geen grap...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten