Harry Koene

Mijn foto
Netherlands
Fietsfreak, mooi-weer fietser. Liefst bergop, maar op vlakke beter. Zelfbenoemd EPO-kenner

donderdag 27 augustus 2009

Wielrenner

Wanneer ben je wielrenner? Heeft het te maken met de hoeveelheid kilometers die je rijdt? Heeft het te maken met de prijs van je fiets? Kan je tegelijk wielrenner en nog iets anders zijn?

Fietsers en toeristen gaan 'lekker een stukje fietsen'. Wielrenners gaan niet fietsen, wielrenners gaan trainen. Zelfs in wedstrijden zeggen wielrenners soms te trainen, zeker als ze zichzelf in de underdogpositie willen plaatsen.

Wielrenners scheren hun benen, ook al weet niemand precies waarom. Massage, valpartijen; haren zijn lastig in wedstrijden. Michael Boogerd bleef ook na zijn afscheid zijn benen scheren, dus met het rijden van wedstrijden heeft het niet veel te maken. Wielrenners zien in dat haren onder een lycra broek geen gezicht zijn. Uitleg is onmogelijk, maar ook niet nodig.

Wielrenner ben je niet alleen op de fiets. Wielrenner ben je 24 uur per dag. Het gewone leven kan daar ongecompliceerd doorheen lopen, maar stoppen met wielrenner zijn is net zo moeilijk als (en vergelijkbaar met) stoppen met roken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten