Harry Koene

Mijn foto
Netherlands
Fietsfreak, mooi-weer fietser. Liefst bergop, maar op vlakke beter. Zelfbenoemd EPO-kenner

maandag 24 augustus 2009

De definitie van definitie


De definitie van het gootje moet misschien specifieker. De diepte van het gootje is afhankelijk van de lengte van de sokken. Armstrong heeft geen gootje, in ieder geval geen enkelgootje. Dat komt doordat hij van die geweldig lelijke lange sokken draagt. Die ook nog eens zwart zijn!

Wielrenners zijn ijdel. Niet alleen moet de outfit strak en schoon zijn, met name ook de benen moeten in orde zijn. Glad geschoren, dik in de olie en een mooie definitie. Definitie wordt gedefnieerd als de mate waarin het been wordt onderverdeeld in spierkoppen. Vergelijk het met een vlak en een glooiend landschap. Benen zo vlak als de Flevopolder bezitten geen definitie. Het gebrek aan 'heuvels' wordt veroorzaakt door vet, maar vooral ook door haar. Het haar moet eraf.

De mooiste definitie hebben benen die eruit zijn als het landschap in Noord-Frankrijk. Glad, glooiend, geen abrupte overgangen.

Wielrenners zijn zich sterk bewust van hun definitie. Als je goed oplet, zie je de wielrenner die net een overwinning heeft behaald, op het podium zijn bovenbeenspieren even aanspannen. Mooi voor de foto en afschrikwekkend voor de tegenstand. Er zijn overigens belangrijke verschillen tussen sprintersdefinitie en klimmersdefinitie. De benen hierboven rijden niet met de eersten mee omhoog, maar de 200 meter wordt binnen de 11 sec verreden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten